Aeroportul Iași ajunge pentru prima dată la un trafic anual de peste 1 milion de pasageri

Aeroportul Iași are motive să se mândrească, evoluția sa în ultimii ani fiind extrem de mare în ceea ce privește numărul de pasageri.

Dacă în 2014 numărul anual de pasageri a fost de 276.000, anul acesta aeroportul preconizează că va depăși pentru prima dată 1 milion de pasageri, ajungând la un trafic total de 1.150.000 pasageri în 2017. Acest lucru s-a obținut prin investiții în infrastructura aeroportului, în paralel cu creșterea numărului de curse, pe aeroport fiind prezente companiile aeriene Blue Air, TAROM, Wizz Air și Austrian Airlines.

În plus, astăzi, 13.11.2017 Aeroportul Iași a celebrat pasagerul cu numărul 1 milion care tranzitează în 2017 aeroportul și a marcat această performanță printr-un moment festiv la care au luat parte mai multe oficialități implicate în dezvoltarea aeroportului.

Pasagerul cu numărul 1.000.000 a călătorit pe ruta Iași – Koln (Blue Air)

Pasagerul cu numărul un milion de anul acesta pentru aeoroportul Iași a călătorit pe ruta Iași – Koln, oferită de către compania aeriană Blue Air, una dintre principalele companii aeriene care au contribuit semnificativ la dezvoltarea acestui nu demult micuț aeroport regional.

Pe lângă numeroasele rute internaționale, de menționat este că din Iași se poate călători cu avionul în țară către București (cu cursele Blue Air și TAROM) și spre Timișoara și Cluj-Napoca (Blue Air). În timpul verii 2017 au fost inclusiv zboruri săptămânale sezoniere spre Constanța, oferite de Blue Air.

Citește și  Aeroportul Iași a ajuns la 1 milion de pasageri în prima jumătate a lui 2023

În altă ordine de idei, în cadrul comunicatului de presă, conducerea locală își manifestă dorința de a continua dezvoltarea aeroportului și a crește capacitatea de procesare până la 4 milioane de pasageri anual.
Ca o notă, chiar dacă acest număr de pasageri pare oarecum ireal de mare, să nu uităm că Aeroportul Iași și-a mărit de patru ori în 4 ani numărul de pasageri, așadar într-un orizont de aproximativ 10 ani nu ar fi ireal ca aeroportul să fie tranzitat de, să zicem, 3 milioane pasageri anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *