Aeroportul Cluj se dotează cu un autobuz electric BYD K10B

Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj Napoca a anunțat astăzi că a semnat un contract de achiziție pentru primul autobuz electric din țară destinat deservirii pasagerilor unui aeroport. Autubozul de tip BYD K10B a fost contractat pentru o sumă de 4.400.000 lei.

Autobuzele pentru aeroporturi sunt esențiale pentru a transporta pasagerii de la terminal la scara avioanelor.
Prin această achiziție, aeroportul Cluj dorește să optimizeze confortul pasagerilor transportați la aeronave, iar această achiziţie va contribui în mod cert la sporirea eficienței energetice precum şi la reducerea poluării datorită emisiilor scăzute de vibrații și de zgomot.

Achiziția acestui autobuz sa semnat cu firma New Kopel Car Import.

Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Cluj: “Achiziția primului autobuz electric de care va dispune Aeroportul Internațional Cluj evidențiază încă o dată că suntem într-un amplu proces de dezvoltare și modernizare a aeroportului. Este o achiziție importantă având în vedere reînnoirea flotei, dar acest lucru arată şi respectul faţă de pasagerii aeroportului clujean, susţinând astfel transportul nepoluant. În acest sens, va crește considerabil şi gradul de confort al pasagerilor în paralel cu reducerea poluării datorită emisiilor scăzute de carbon”.

New Kopel Car Import este parte a SIXT Group Romania, prima companie de leasing operațional din Romania și una de top care oferă servicii de Rent a Car și de Leasing Operațional pe piața autohtonă. SIXT Group Romania este unic prin sistemul „One-Stop Shop” și prin conceptul „Always Yes”. SIXT Group Romania este lider de piață în activitățile sale ca rezultat direct al concentrării pe furnizarea de servicii de cea mai bună calitate, flexibilitate, soluții personalizate și parteneriat cu clienții și părțile interesate.

Citește și  Au fost inaugurate primele zboruri Cluj Napoca - Zurich cu Swiss International Air Lines

Despre autobuzul BYD K10B

Noul autobuz electric de tip BYD K10B este echipat cu podea joasă, fără trepte, dispune de sistem de încălzire auxiliar pentru sezonul rece și aer condiționat pentru sezonul de vară, sistem de supraveghere video și o capacitate de 112 locuri pentru pasageri. Amplasamentul scaunelor va asigura locuri rezervate pentru persoane cu mobilitate redusă, iar la ușa din mijloc este prevăzută o platformă pentru facilitarea accesului acestor persoane.
Producătorul BYD este unul chinezesc, iar autobuzele sale se regăsesc în transportul public din o mulțime de regiuni, din America de Nord, Sud până în Europa și Asia.

Conform comunicatului aeroportului Cluj, autobuzele electrice BYD sunt extrem de performante prin autonomia lor ridicată și prin capacitățile de încărcare, traduse prin costuri reduse de infrastructură și de încărcare, garanția extinsă a bateriilor și a sistemelor precum și performanțele eficiente de regenerare / frânare.
BYD este o companie multinațională cotată la bursă, care produce autoturisme, autobuze, camioane, biciclete electrice, stivuitoare și baterii reîncărcabile. Cu 60.000 de autobuze electrice livrate în toată lumea și cu o prezență europeană semnificativă, cu ambele capacități de producție în Ungaria și Franța, precum și cu multe autobuze vândute în Italia, Anglia, Olanda, Israel și nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *