Aeroportul Cluj: Pana in momentul incidentului aeronavei Blue Air au fost operate 7 zboruri

Comunicatul aeroportului Cluj a venit destul de tarziu de la momentul producerii incidentului aeronavei Blue Air, in plus, conducerea a declarat ca aeronava a cerut sa aterizeze datorita insuficientei combustibilului, o acuzatie infirmata vehement de catre Blue Air printr-o solicitare publica de a-si cere scuze.

Redam mai jos comunicatul Aeroportului International Avram Iancu Cluj Napoca:

Pista Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj este închisă traficului aerian datorită unui incident care a avut loc azi, 07 ianuarie 2016, aproximativ la ora 08:00. Incidentul nu s-a soldat cu vătămarea vreunei persoane și nici nu au fost înregistrate pagube materiale.

În incident a fost implicat un avion B737-400 al companiei Blue Air care opera o cursă charter  pe ruta Otopeni – Barcelona, cu escală  pe Aeroportul Internaţional Cluj. La bordul aeronavei se aflau în momentul incidentului 110 pasageri şi 6 membri ai echipajului. Aeronava a aterizat în condiţiile  unei piste corespunzătoare din punct de vedere operaţional şi a ieşit la capătul 07 al pistei, în afara suprafeţei betonate. Pista aeroportului este momentan închisă traficului conform procedurilor standard de aviație civilă în astfel de situații.

Începând cu ora 06:17, până în momentul incidentului, au fost operate un număr de 7 zboruri.

Pasagerii care au planificate zboruri de sosire sau plecare de la aeroport sunt rugați să contacteze companiile aeriene cu privire la planificarea actualizată a călătoriei lor.

Ce uita insa sa precizeze cei de la Aeroportul Cluj este ca aeronava Blue Air a fost prima care a aterizat dupa curatarea pistei, conform comunicatului ROMATSA pe care il redau mai jos, si nu precizeaza cate aterizari au fost de la ora 06:17, informatie care ar fi binevenita.

Citește și  Wizz Air crește numărul de zboruri oferite de la Aeroportul din Cluj Napoca

„Informatiile privind timpul solicitat de curatare a pistei au fost transmise de catre aeroport catre ROMATSA, informatii pe care controlorii de trafic aerian le-au transmis, la randul lor, pilotilor; ROMATSA si-a dat acordul. La ora 07:51 aeroportul a informat turnul de control ca pista a fost eliberata. Controlorii de trafic aerian ai ROMATSA au respectat procedura de comunicare cu echipajul aeronavei si personalul aeroportului privind informarea legata de disponibilitatea pistei si nu au intervenit in activitatea de curatare a pistei de catre aeroport. La ora 7:52, controlorii de trafic aerian ROMATSA au informat pilotii aeronavei care executau manevra de apropiere ca pista este contaminata cu zapada umeda de 3 mm si are un coeficient de franare mediu. La ora 08:00 aeronava Blue Air a aterizat”, a aratat ROMATSA

Ramane intrebarea cat de bine a fost curatata pista la ora aceea si in plus cata zapada putea sa cada de la ora 07:51 pana la momentul aterizarii aeronavei Boeing 737-400 apartinand Blue Air.

Situatia este mai intortocheata decat ar trebui pentru un incident minor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *