Aeroportul Brașov va avea un program nou de funcționare, extins la 16 ore

Începând din 15 ianuarie 2024, Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va avea un program de funcționare modificat.

Astfel, cel mai nou și singurul aeroport deschis din România ultimelor decenii, va avea un program de 16 ore. Programul va fi întervalul orar 07:00 – 23:00.

În prezent, de la deschiderea curselor pe Aeroportul Brașov, programul Aeroportului a fost doar în intervalul orar 07:00 – 19:00, ceea ce a limitat dezvoltarea numărului de curse la Brașov, dar a și pus operatorii aerieni în diferite situații. De exemplu, DAN Air la un moment dat a anulat zboruri de la Otopeni pentru a se comite mai multor zboruri de la Brașov.

Prelungirea orarului de funcționare a Aeroportului Brașov a fost punctată deseori de operatorii aerieni, cei mai vocali în cazul de față fiind cei de la Dan Air, care au avut o serie de situații datorită orarului limitat din prezent al Aeroportului Brașov.

Această decizie a fost convenită de comun acord, în cadrul unei întruniri care a avut loc luni, 30 octombrie, la sediul Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA RA, în prezenţa oficialilor braşoveni şi a conducătorilor autorităţilor care reglementează domeniul aeronautic în ţara noastră.

Discuţiile au fost purtate de Şerban Todorică-Constantin – preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Marius Adrian Cojoc – directorul general ROMATSA RA, Nicolae Stoica – directorul general al Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR), Florin Virgil Manta – directorul Centrului de Dirijare a Zborurilor DSNAR Arad, Alexandru Anghel – directorul general al Regiei Autonome „AIBG”, alături de Daniel Ivan – şef serviciu Aerodromuri în cadrul AACR, şi alţi specialişti, în virtutea protocolului de colaborare tripartită CJ Braşov – ROMATSA – AACR care a făcut posibilă operaţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov la 15 iunie 2023.

Citește și  DAN Air mută zborurile de la Brașov la Aeroportul Bacău

„Decizia pe care am convenit-o astăzi reprezintă un prim pas spre dezideratul pe care ni l-am propus de la bun început, şi anume acela de a avea un aeroport funcţional 24 de ore din 24. Vom continua întâlnirile de lucru cu partenerii noştri de la ROMATSA şi AACR, fără sprijinul şi susţinerea cărora nu am fi putut deschide Aeroportul Braşov la 15 iunie. Le mulţumim și pe această cale atât pentru faptul că au înţeles necesitatea şi oportunitatea extinderii programului după care funcționează Aeroportul nostru, de la 12 la 16 ore, cât mai ales pentru că au reușit să identifice resursele umane și materiale pentru a realiza acest lucru”, a spus președintele CJ Brașov, Șerban Todorică-Constantin.

În prezent, singurele companii aeriene care operează zboruri comerciale regulate de la Aeroportul Brașov sunt companiile aeriene DAN Air și Wizz Air.

DAN Air oferă de la Brașov zboruri spre Londra, Stuttgart, Nurnberg, Valencia, Barcelona, Madrid, Munchen, Bruxelles, în vreme ce Wizz Air oferă zboruri spre Londra Luton și Dortmund.

Wizz Air - Primul zbor Brasov Ghimbav - Londra Luton
Wizz Air – Primul zbor Brasov Ghimbav – Londra Luton

De la deschiderea zborurilor comerciale din 15 iunie 2023 și până la finalul lunii septembrie, Aeroportul Brașov a fost deja tranzitat de 48.149 pasageri, devansând aeroporturi cu zboruri regulate precum cel de la Satu Mare, dar și aeroporturile Arad sau Tulcea, acestea din urmă fără zboruri comerciale regulate.

Citește și  DAN Air rămâne la Brașov. Cel puțin pe moment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *