Aeroportul Iași este într-o continuă dezvoltare – 76.781 pasageri au tranzitat aeroportul în ianuarie 2017

Aeroportul Internațional din Iași este într-o continuă dezvoltare, atât ca număr de rute oferite cât și ca număr de pasageri. Astfel, in ianuarie 2017, numarul persoanelor care au tranzitat Aeroportul Iasi a ajuns la 76.781, in crestere cu aproape 84 de procente fata de perioada similara a anului 2016, cand s-au inregistrat 41.805 pasageri. Aceste valori, conform comunicatului celor de la Iași sunt chiar aproape triple față de cele din ianuarie 2015.

În total, în 2016, aeroportul a fost tranzitat de 882.628 pasageri, creșterea fiind de aproximativ 132% față de perioada similară a anului 2015. Prin aceste valori, Aeroportul din Iași este al patrulea aeroport din țară ca număr de pasageri, după Aeroportul Henri Coandă București – Otopeni, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj Napoca și Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara.

În 2017, pasagerii care vor călători de la Iași vor avea la dispoziție 18 rute externe și cinci interne, operate de patru companii aeriene diferite. Noile zboruri în 2017 de la Iași vor fi cele spre Berlin, Valencia și Constanța.

„Pentru Aeroportul Iasi, aceasta dinamica de dezvoltare, pe toate palierele, reprezinta o adevarata provocare. Am avut, in 2016, un numar de pasageri de aproape trei ori mai mare fata de cel inregistrat in 2015, iar anul acesta, vom depasi pragul psihologic de un milion, semn ca toate capacitatile de procesare au ajuns la limita.

Citește și  9 ani de la începerea zborurilor Wizz Air la Aeroportul Iași

Urmatorul pas este realizarea unei infrastructuri de terminal care sa poata sustine fluxul de pasageri, prin unirea celor doua terminale existente , intr-o cladire moderna, mult mai spatioasa; vor fi 24 de ghisee check-in si vor putea fi procesate cate 8 avioane de mare capacitate la ora de varf. In paralel, vom continua demersurile privind infiintarea de noi rute directe si cresterea frecventei unor zboruri deja existente. Strategia urmatoare va fi gasirea unor legaturi cu un hub mondial, cum e Amsterdam, si conectarea Iasului cu alte orase importante: Atena, Frankfurt, Amsterdam, Dublin, Varsovia sau Zagreb, existand totodata posibilitatea ca si alte companii aeriene sa investeasca la Iasi. De asemenea, vom investi intr-o parcare extinsa, in spatiile destinate activitatilor conexe si vor fi create legaturi rutiere cu puncte de interes ale orasului. In planul de dezvoltare a Aeroportului Iasi este inclusa si realizarea unei zone cargo, unica in zona Moldovei. Aceasta investitie va completa gama de activitati aeroportuare, definind astfel un aeroport complet si complex. Zona cargo a aeroportului va avea adresabilitate inclusiv pentru Republica Moldova si Ucraina, asadar si in afara Regiunii de Dezvoltare Nord-Est. Rezultatele discutiilor purtate recent cu reprezentantii companiei ce opereaza pe acest segment sunt optimiste, iar o astfel de investitie va avea in mod sigur un impact puternic asupra economiei locale.

Citește și  9 ani de la începerea zborurilor Wizz Air la Aeroportul Iași

Un alt proiect important va fi construirea, in apropierea aeroportului, a unei unitati de mentenanta pentru avioane tip Boeing 737 si Airbus 320. Proiectul companiei Aerostar Bacau va crea noi locuri de munca pentru ieseni, va asigura un plus de siguranta si confort pentru operatorii aerieni si, evident, va atrage noi investitori in zona noastra”, a declarat conducerea Aeroportului International Iasi.

Foto: Facebook Aeroportul Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *