ACCIDENT: Un avion Boeing 737 MAX 8 Lion Air s-a prăbușit în Indonezia. Avionul efectua o cursă din Jakarta și avea doar două luni

O aeronavă Boeing 737 MAX 8 aparținând companiei Lion Air s-a prăbușit astăzi în Marea Java. Aeronava efectua cursa internă Jakarta – Pangkal Pinang și s-a prăbușit la câteva minute de la decolarea de pe aeroportul internațional din Jakarta.

Aeronava a urcat până la altitudinea de 5000 picioare și de aici echipajul a cerut să se întoarcă la aeroportul de plecare. Contactul cu avionul afost pierdut însă la scurt timp după cererea echipajului.
Nu există semnale că vremea ar fi putut cauza probleme piloților. Aeronava a avut probleme tehnice și în zborul precedent, dinspre Denpasar Bali spre Jakarta, dar acestea ar fi fost rezolvate, conform Lion Air.

Avionul a decolat din Jakarta la ora locală 06:21 iar contactul radar a fost pierdut 13 minute mai târziu.

Primele informații spun că la bordul aeronavei se aflau 181 pasageri și 7 membri ai echipajului.

Avionul înregistrat PK-LQP a fost livrat companiei aeriene indoneziene în luna August 2018, așadar este vorba despre o aeronavă care era destul de nouă.

Autoritățile au identificat locul unde s-a prăbușit avionul și au început deja procedura de recuperare. Aeronava s-a prăbușit într-o zonă în care apa mării are o adâncime între 30-35 metri. Din păcate nu există speranțe pentru a găsi supraviețuitori.

Lion Air este o companie aeriană low-cost înființată în 1999 cu baza operațională în Jakarta. Este cea mai mare companie aeriană din Indonezia și a doua cea mai mare companie low-cost din Asia, după Air Asia.

Citește și  Accident aviatic în Japonia: Un Airbus A350 Japan Airlines a lovit pe pista aeroportului Tokyo Haneda un avion al Gărzii de Coastă

Lion Air nu este însă o companie aeriană lipsită de accidente și incidente, precedentul mai serios având loc în 2013, când o aeronavă Boeing 737-800 a aterizat în mare, după ce a ratat aterizarea pe aeroportul din Bali. Din fericire atunci accidentul nu s-a soldat cu victime. Și atunci era vorba despre o aeronavă destul de nouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *