7,282,256 pasageri au tranzitat aeroportul Dubai in August 2015 :: crestere de 9.5%

Aeroportul Dubai a devenit de ceva vreme cel mai mare aeroport din lume iar traficul hubului international este in continua crestere. De exemplu, in luna august, numarul de pasageri care au tranzitat aeroportul a atins borna de 7,282,256 pasageri, cu 9.5% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

In primele 8 luni ale anului 2015 numarul total de pasageri care au trecut prin aeroportul DXB a ajuns la 52,264,223, in crestere cu 12.4% comparat cu perioada similara a anului 2014.

Cei mai multi pasageri au calatorit spre India, urmat de Marea Britanie si Arabia Saudita. Oraselele cele mai populare in randul pasagerilor care vin sau pleaca de pe Dubai International sunt in ordinea numarului de pasageri Londra, Kuwait si Doha.

Numarul mediu de pasageri al unei aeronave care a plecat sau sosit de pe DXB s-a ridicat la 217, una dintre cele mai impresionante cifre de pasageri medii, ajutate si de faptul ca aeroportul este servit de catre companiile aeriene cu precadere cu avioane de dimensiuni mari.

Primul avion de tip jet a aterizat in Dubai in 1965, un avion de tip Comet de la MEA
Primul avion de tip jet a aterizat in Dubai in 1965, un avion de tip Comet de la MEA / foto: Wikimedia Commons

In istoria de 55 de ani a aeroportului Dubai International aeroportul a fost tranzitat de peste 700 milioane de pasageri, iar aeroportul a avut o crestere medie anuala de 15% in numarul de pasageri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *