4.5 milioane pasageri transportati din si spre Romania de Wizz Air in 2015

Compania low-cost maghiara Wizz Air isi continua cresterea impresionanta in Romania si in 2015. Astfel, Wizz Air a anuntat ca a transportat anul trecut pe rutele din si spre Romania nu mai putin de 4,5 milioane de pasageri, cu 16% mai mult decat in 2014. Wizz Air astfel este la mare distanta de principalii competitori TAROM si Blue Air, care au transportat doar impreuna atatia pasageri, TAROM aproximativ 2.5 milioane iar Blue Air putin peste 2 milioane – pe toate rutele.

Numarul mare de pasageri transportati de catre Wizz Air in Romania isi are radacinile si in faptul ca opereaza multe curse externe direct de pe aeroporturile regionale din Romania, rute pe care are concurenta deloc sau foarte putina din partea principalilor contracandidati.

Ramane de vazut daca in 2016 Wizz Air va mai avea loc de crestere, pentru ca atat Blue Air cat si Ryanair au anuntat planuri mari in 2016, cu multe deschideri de rute. Ce va conta insa foarte mult pentru 2016 la Wizz Air in Romania este ca vor oferi zboruri cu avionul Airbus A321 pe unele rute din Bucuresti, un avion monoculoar de capacitate mai mare fata de traditionalul Airbus A320 cu care opera traditional pana in acest moment.

Citește și  Wizz Air va lansa o companie aeriană în Malta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.