2019 aduce la British Airways scaune noi în clasa business și alte îmbunătățiri pentru clasele premium

Scaunele din Club World, așa cum este cunoscută clasa business de la British Airways, au fost lansate deja de ceva vreme și pierd tot mai mult în fața competitorilor, mai ales a celor din Golf (Emirates, Qatar) în ceea ce privește confortul pe rutele lungi. Din acest motiv British Airways a declarat că în 2019 își dorește să inoveze și să aducă un upgrade pentru clasele premium de călătorie.

Noua clasă business Club World de la British Airways va veni cel mai probabil în Iulie 2019, când operatorul britanic va primi primul dintre cele patru aeronave Airbus A350 pe anul acesta. Ulterior și alte două aeronave Boeing 777 vor avea noua clasă business îmbunătățită.

Printre puținele lucruri pe care operatorul britanic le-a anunțat este și că vor avea sistemul de divertisment disponibil gate-to-gate. În acest moment ecranele sistemului de divertisment se pliază în timpul rulării, decolării și pregătirii de aterizare.

Actuala cabină Club World (Business Class) British Airways
Actuala cabină Club World (Business Class) British Airways

Momentan se știe prea puțin despre ce îmbunătățiri va aduce noua clasă business Club World de la British Airways, dar este de așteptat ca în următoarele săptămâni să vedem primele randări cu modul în care va arăta clasa business.

Unele speculații ar spune că noua clasă business de la BA va fi modelul partenerilor de grup de la Iberia (ambele companii fac parte din International Airlines Group), dar în acest caz nu mai vorbim de inovație. Dacă e să ne uităm la cum arată noua clasă business de la Iberia, am putea spune că respectă promisiunea de sistem de divertisment gate-to-gate, ecranele fiind amplasate direct pe scaunul din față.

Clasa business Iberia
Clasa business Iberia

O altă îmbunățire pe care am putea să o vedem dacă British Airways se duce spre configurația scaunelor de la Iberia este că toate scaunele vor fi orientate în față. În acest moment scaunele British Airways din clasa Business sunt orientate unele invers.

De imbunătățiri se vor bucura și clasele First dar și World Traveller Plus, clasa Premium Economy a celor de la BA. Aici scaunele au fost lansate în urmă cu puțini ani, așadar cel mai probabil vor fi doar mici extra-uri în ceea ce privește cateringul de la bord sau alte mici servicii soft cum ar fi pernuțe, sistemul de entertaiment sau altele.

Actualele scaune Premium Economy de la British Airways
Actualele scaune Premium Economy de la British Airways

Au fost destule dezbateri cu privire la faptul că până la finalul lui 2019 doar șase aeronave de la BA vor avea noua clasă business, dar operatorul a precizat că din 2020 va accelera procesul de modernizare a cabinelor aeronavelor cu noile scaune.

În rest, nimic nou pe clasa Economy, personal încă aștept ca modificările pe care le-au adus pe avioanele noi primite să le ducă și spre avioanele mai vechi din flotă. Am călătorit acum câțiva ani cu Boeing 747 British Airways și scaunele chiar dacă erau relativ confortabile aveau un sistem de divertisment care nu este demn de deceniul acesta nici ca viteză de reacție și mai ales nu ca dimensiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *