10 aplicații foarte utile pentru cei care călătoresc frecvent

Motorul de căutare zboruri momondo.ro ne-a trimis o listă cu 10 dintre cele mai utile aplicații pentru cei care călătoresc și nu sunt încă atât de cunoscute.

Dacă aplicațiile de tip ridesharing precum Uber, Bolt sau Clever sau cele de căutat zboruri și cazare (precum momondo) le avem cu toții instalate, aplicații care să ne ofere locuri de depozitat bagaje sau de căutat toalete publice cu siguranță sunt instalate doar pe telefoanele călătorilor de meserie. Iar cu lista de mai jos poți și tu ca în următoarea călătorie să ai direct pe telefon o mulțime de informații care să îți facă vacanța mai ușoară.

XE Currency Converter – Convertor de monedă

Cei care își petrec vacanța într-un stat din Uniunea Europeană care a aderat la zona Euro sunt deja obișnuiți să evalueze prețurile direct în moneda locală.

Pentru restul destinațiilor, însă, procesul poate deveni mai dificil. Poți folosi aplicația XE, care permite selectarea mai multor monezi și echivalează valoarea introdusă cu cea corespunzătoare fiecărei țări.
Alte aplicații care ar putea fi extrem de utile pe partea financiară sunt cele oferite de fintech-uri precum Revolut sau Monese.

Luggage Hero

Numărul celor care călătoresc în mai multe orașe în timpul unei vacanțe a crescut mult în ultimii ani, dar cei care fac asta se lovesc de o problemă destul de inconfortabilă: căratul bagajelor. Folositor atât pentru cei care călătoresc doar cu rucsacul cât și pentru cei care nu au putut evita trolerul, Luggage Hero face legătura dintre turiști și proprietari de restaurante, cafenele, hosteluri sau alte spații verificate pentru găzduirea propice a bagajelor.

Site-ul permite găsirea celei mai apropiate locații disponibile și taxează depozitarea în funcție de numărul de ore folosit, dar nu mai mult de 8 €/zi. Explorarea orașului va deveni mult mai confortabilă, fără să fie nevoie de drumuri în plus către gări sau autogări centrale.
Din păcate orașele din România nu returnează disponibilități pentru a depozita bagaje în această aplicație.. nu că am avea prea multe astfel de locații în care să depozitezi bagajele în afara gărilor și a hotelurilor.

Wi-Fi Space

Călătoriile din afara țării vin la pachet și cu un cost suplimentar pentru datele mobile folosite pentru social media sau pentru organizarea unui traseu. Utilizatorii aplicației Wi-fi Space reușesc să reducă acest cost prin folosirea rețelelor Wi-Fi disponibile din apropiere. Sunt incluse atât rețele publice cât și punct de acces ale restaurantelor sau hotelurilor care au fost înregistrate de alți utilizatori. Aplicația are o acoperire de rețele Wi-Fi disponibile foarte mare.

OpenTable

Pe lângă inspirația privind alegerea restaurantelor din zonă, aplicația OpenTable permite rezervarea locurilor în locația dorită, alegând ora și numărul de persoane care vor servi masa.

Happycow – aplicație pentru a găsi cele mai bune restaurante cu meniuri vegetariene sau vegane

Vegetarienii, veganii sau cei care au alte tipuri de restricții alimentare se bucură din plin de această aplicație care îi ajută să descopere restaurantele adecvate preferințelor lor din orașul pe care îl vizitează.

FlightRadar24 – Tracking în timp real al avioanelor

Călătorii cu experiență au învățat să anticipeze întârzierile avioanelor cu care călătoresc în funcție cursele anterioare ale aeronavei. Flight Radar 24 afișează toate cursele comerciale aeriene în timp real și ajută în localizarea aeronavelor și la estimarea timpului necesar pentru aterizarea în aeroportul destinat.
O aplicație similară cu FlightRadar24 este și Radar box.

Lounge Buddy – listă cu loungeurile din aeroport și tarifele

Timpul petrecut în aeroport poate fi foarte obositor, atât pentru călătorii care au o escală cu un timp insuficient pentru vizitarea orașului, cât și pentru cei care au întârzieri ale curselor. Aplicația ajută utilizatorii să găsească zonele de lounge și afișează tarifele de acces, făcând așteptarea mai comodă sau mai eficientă.

Where is Public Toilet

Urgențele necesită atenție imediată, dar totul se poate relaxa după găsirea locului potrivit. Aplicația ghidează utilizatorii către cele mai apropiate toalete publice, ajutându-i să nu mai piardă timpul cerând indicații inconfortabile localnicilor (uneori prea puțin informați).

Meetup

O parte importantă a oricărei călătorii este interacțiunea cu localnicii, pentru a cunoaște cât mai bine cultura locului vizitat. Pentru a contribui la acest lucru, Meetup aduce împreună oameni cu interese diverse și îi ajută să organizeze întâlniri tematice pentru a schimba idei sau pur și simplu pentru a petrece un timp de calitate.

Star Walk 2

Cei care aleg să petreacă o noapte în afara orașului și au suficient noroc să se bucure de un cer senin, pot identifica stelele și constelațiile pe care le admiră, pur și simplu îndreptând camera telefonului către ele. Aplicația ajută la identificarea precisă a pozițiilor și numelor corpurilor respective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *