1 milion de pasageri pe aeroportul Cluj Napoca în prima jumătate a lui 2022

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a sărbătorit astăzi, pentru a 11-a oară în istoria sa, pasagerul cu numărul 1.000.000.

Anul acesta, pasagerul numărul 1.000.000 pe Aeroportul Avram Iancu a fost sărbătorit cu 3 luni mai devreme comparativ cu anul 2021, marcând practic o revenire foarte bună a traficului de pasageri pe aeroportul clujean față de perioada de dinainte de pandemie.

Pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2022, a fost transportat în acest an de către operatorul aerian LOT Polish Airlines pe zborul LOT 651 de la Varşovia la Cluj-Napoca. Norocosul pasager a fost selectat și premiat în cadrul unui moment festiv organizat la aeronavă, în prezenţa reprezentanților aeroportului și ai companiei aeriene, reprezentanților autorităţilor locale și mass-media.

Prima dată când Aeroportul Internaţional Cluj a reuşit depăşirea pragului de 1.000.000 de pasageri înregistraţi într-un an calendaristic a fost în anul 2010, iar de atunci cu excepţia anilor 2012 şi 2020, în fiecare an a existat această posibilitate de a marca reuşita şi excelenţa operaţiunilor aeroportuare printr-un moment aniversar celebrat împreună cu pasagerii şi partenerii Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.

Evenimentul marcat a adus în prim plan zborurile spre capitala Poloniei, Varșovia, care fac posibilă conexiunea cu unul din cele mai importante hub-uri europene, oferind acces facil spre destinații din Europa, America de Nord sau Asia, pentru toate tipurile de trafic. Compania aeriană LOT Polish Airlines este una dintre cele mai vechi 12 companii aeriene din lume, desfășurând operațiuni de zbor încă din anul 1929.
Primele zboruri LOT Polish Airlines au fost operate de pe Aeroportul Internațional Cluj în luna martie a anului 2016, iar în prezent compania aeriană operează zilnic zboruri spre Varșovia, devenind astfel o companie aeriană de referinţă pentru cei ce călătoresc spre destinații long-haul precum New York, Toronto sau Chicago.

Citește și  Au fost inaugurate primele zboruri Cluj Napoca - Zurich cu Swiss International Air Lines

Rețeaua de rute a Aeroportului Internaţional Cluj oferă în prezent peste 45 de destinații regulate spre 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și peste 10 zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *