TOP T2T.ro: Cele mai bune baterii externe / incarcatoare portabile pentru telefonul mobil

Încărcătoarele portabile (numite și powerbank-uri sau baterii externe) sunt printre cele mai recomandate gadgeturi pentru orice călătorie. Bateriile telefoanelor, mai ales când folosim aplicații de navigație precum Google Maps sau când realizăm poze mai niciodată nu reușesc să țină de dimineață până seară, cel puțin la mine. Colaborat și cu comunicare și folosirea datelor mobile, uneori încarc telefonul complet chiar și de două ori pe zi, fără să pun la socoteală momentele când folosesc telefonul și în același timp e cuplat la bateria externă.

Principalele lucruri la care trebuie să te uiți la cumpărarea unei baterii externe portabile

Printre lucrurile cele mai importante la care să te uiți atunci când îți cumperi o baterie externă este cea a compatibilității și a capacității. De asemenea este importantă și prezența unui port USB de încărcare rapidă.

Importantă mai este, desigur, și greutatea sau producătorul. În general un powerbank va fi bun pentru câțiva ani, chiar dacă este posibil ca în timp, funcție de utilizare și numărul de cicluri de încărcare/descărcare să nu mai fie atât de eficient.

Un alt lucru legat de capacitatea bateriilor portabile este că energia se mai pierde. Chiar dacă, să spune, capacitatea unei baterii este de 10.000 miliamperi, iar telefonul are o baterie cu o capacitate de 2.000 miliamperi, telefonul nu va fi încărcat complet de 5 ori, cât ai crede! Energia se mai pierde și prin încărcare, iar capacitatea dată pe baterie, din păcate nu este cea care va încărca în final telefonul. Din păcate, foarte multă lume lasă la baterii foarte bune review-uri în care se plânge de acest lucru, care din păcate este comun pentru toate powerbankurile / acumulatoarele externe de pe piață.

De aceea, pentru încărcări complete, este bine să aveți powerbankuri de capacitate mai mare de 7-8.000 miliamperi.

Dacă despre capacitate lucrurile sunt foarte clare, la compatibilitate, chiar dacă 99% sunt compatibile la nivel de putere de încărcare (sunt niște tablete care au nevoie de un amperaj mai mare), atenție ca powerbankul să nu vină cu cablu de încărcare gata încorporat. Asta însă se întâmplă mai ales la powerbankurile slim, dar care au capacitate mică, cum ar fi acesta.

Atenție la neatenție – powerbankurile de capacitate mare nu sunt permise pe avion!

Informare Thai Airways baterii portabile
Informare Thai Airways baterii portabile

Un lucru obligatoriu de care trebuie să ții cont, mai ales dacă urmează să pleci în vacanță și urmează să îți cumperi un powerbank special pentru călătoria ta pe care o începi și termini cu avionul este că în zbor, teoretic, nu sunt acceptate încărcătoarele portabile de mare capacitate. De regulă, limita superioară este undeva la 18.000 miliamperi, dar unele companii pot impune limite superioare sau inferioare. Totuși, până la 18.000 miliamperi nu ar trebui să îți faci griji.

Totuși, aceste încărcătoare deja sunt foarte mari, așadar nu cred că sunt nici confortabile de cărat. De aceea, majoritatea powerbankurilor au o capacitate uzuală de până în vreo 14.000 miliamperi.

Orice baterie litiu-ion trebuie să fie luată în bagajul de mână și nu în cel de cală. Bateriile litiu-ion pot fi foarte periculoase atunci când nu sunt supravegheate. O astfel de directivă a intrat în vigoare chiar de anul acesta pentru toate companiile aeriene.

Acum, sigur că politica diferă de la companie aeriană la companie aeriană, aeroport de placare/sosire sau dispoziția generală a personalului de îmbarcare.

Acumulator extern ASUS ZenPower – capacitate totală 10050 miliamperi

Printre cele mai populare acumulatoare externe se află Asus ZenPower. Modelul se află deja de câțiva ani în oferta magazinelor online și a scăzut așadar semnificativ la preț. De regulă se poate cumpăra la un preț de sub 100 lei (verifică aici preț și stoc).

Modelul oferă o capacitate de 10.050 miliamperi și are un randament suficient de bun. În general poți încărca cam de 3 ori un smartphone, dacă nu mai mult, depinde și de capacitatea bateriei telefonului.

Una dintre cele mai mișto lucruri la acest acumulator extern este că are un finisaj deosebit și se poate găsi într-o variatate de culori. Vei găsi acest powerbank în culori standard precum gri și negru, dar și roz, turcoaz sau gold. În oricare variantă arată bine și se poate asorta bine cu gadgetul sau…geanta? 🙂 În plus, chiar dacă este relativ gros, nu este foarte mare. Are dimensiuni comparabile cu un deodarant stick.

Din păcate, un mare dezavantaj este că poate încărca în același timp un singur dispozitiv, având doar o ieșire USB de încărcare. Totuși, încarcă și se încarcă destul de repede. În mod normal, la un amperaj obișnuit (de la priză) se încarcă cam în 5-6 ore.

Îl găsești în oferta eMAG, aici.

Acumulator extern A+ 10.000 miliamperi cu afisaj digital

În general, sunt o mulțime de modele de încărcătoare/powerbankuri A+ în oferta magazinelor, fiecare cu specificațiile sale. A+ este un brand importat de către cei de la eMAG, așadar nu înseamnă neapărat că de fiecare dată este același producător pentru toată linia de încărcătoare.

Cu toate acestea, de exemplu, personal folosesc de doi ani un încărcător A+ cu două intrări USB și sunt mulțumit de produs. De aceea, listei mele de powerbankuri din oferta actuală a magazinelor online nu-i putea lipsi acest brand.

Am selectat în listă modelul cu o capacitate de 10.000 miliamperi și cu afisaj digital. Produsul are dimensiuni reduse și are avantajul că este slim.

În plus, permite încărcarea deodată a două telefoanele. Este bine de știut că atunci când sunt două device-uri încărcate, viteza de încărcare a fiecăruia este ceva mai lentă.

Poți afla mai multe detalii despre acest încărcător extern aici.

Powerbank TP-Link TL-PB10400

Acumulatorul extern TP-Link TL-PB10400 este un model ceva mai scump decât cele prezentate anterior, însă are o calitate a construcției interesantă, reviewurile publice pentru acest produs fiind foarte bune. Este un model care poate fi purtat în geantă sau rucsac, dar dimensiunile nu prea îi permit să fie purtat de exemplu în pantaloni.
Acumulatorul are o capacitate de 10.400 miliamperi, adică cam tot atât cât modele anterioare prezentate.

Acest powerbank are capacitatea de a încărca simultan două dispozitive, iar unul dintre porturile de încărcare este de tipul Fast Charging, cu o ieșire de 2.1A.

Partea bună este că acest încărcător portabil nu trebuie pornit pentru încărcare, o dată ce ai conectat telefonul începe singur să încarce.

Poate fi cumpărat de aici.

Oricare variantă de acumulator portabil o vei cumpăra însă, trebuie să știi că la un moment dat, dacă iei unul de capacitate foarte mare, vei plăti mai mult în plus. Totodată, capacitatea mare de încărcare de multe ori este direct proporțională cu greutatea și mărimea încărcătorului. Dacă un încărcător de 10.000 miliamperi de regulă este între 220 – 300 grame, unul de 15.000 miliamperi are o greutate de aproximativ 370 grame, cum este acest model.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *