Ryanair schimbă regulile bagajelor de mână: trollerele pasagerilor fără priority boarding vor fi trimise la cală

Se spune că orice lucru bun are întotdeauna un sfârșit. Ryanair, deși urlă din toți plămânii că este o companie aeriană low-cost și ar vinde, probabil, dacă ar putea – și aerul consumat în avion – avea una dintre cele mai permisive politici și limite pentru bagajele de mână. Dar, cum spuneam, orice lucru bun are un sfârșit sau este modificat. Și irlandezii se pregătesc de o modificare semnificativă de la 1 noiembrie 2017.

În vară compania aeriană a făcut apel către pasageri ca aceștia să respecte regulile – anume să nu aducă la bord bagaje supradimensionate, pentru că oricum în avion nu pot avea loc toate bagajele de mână, dacă toată lumea avea un troller. Ori irlandezii oricum permiteau un troller mic de mână + încă un bagaj cum ar fi o poșetă sau o geantă de laptop.

Se pare însă că irlandezii s-au supărat și vor modifica semnificativ politica bagajelor aduse la bord.

Astfel, pasagerii care vor achiziționa serviciul de priority boarding vor putea în continuare să se bucure de limitele generoase Ryanair și să urce la bordul avionului cu două bagaje de mână – unul de dimensiune maximă de 55cm x 40cm x 20cm și încă unul de 35cm x 20cm x 20cm.
Din păcate, pentru pasagerii care nu vor achiziționa serviciul de priority boarding, bagajul de mână, dacă este mare, le va fi trimis la cală, iar trierea se va face la poarta de îmbarcare, acolo unde vor fi două cozi.

În momentul achiziționării biletului de avion, acum, serviciul de îmbarcare prioritară costă doar 5 EUR sau 6 EUR înainte de check-in.

Oficial – compania spune că introduce această măsură pentru a preveni întârzieri ale aeronavelor și în fapt această nouă politică îi va costa bani.

Pe lângă asta, prețurile pentru bagajele de cală vor scădea la 35 EUR/bagaj la 25 EUR și de asemenea va crește dimensiunea acceptată de la 15 la 20 kg. Atâta tot că trebuie să cumperi bagajul înainte de check-in, în momentul rezervării biletului de avion. După ce ai cumpărat biletul de avion, adăugarea unui bagaj te va costa mai mult.

CITEȘTE ȘI:  Qatar Airways va îmbunătăți Wi-Fi-ul pe avioanele Airbus A350 și Boeing 777

Momentan nu îmi este foarte clar cum se va aplica din punct de vedere operațional această nouă regulă Ryanair, în situația în care ajung cu trollerul la poartă, ca pasager fără îmbarcare prioritară cumpărată. Se preia trollerul de la poartă sau de la avion? Când este restituit bagajul de mână trimis la cală? Îl preiau la scara avionului sau de la banda pentru bagaje(ceea ce adaugă timp semnificativ de așteptare)?
Am solicitat informații suplimentare companiei aeriene și voi reveni, în măsura în care voi primi acele informații.

2 comentarii la „Ryanair schimbă regulile bagajelor de mână: trollerele pasagerilor fără priority boarding vor fi trimise la cală

 • 7 septembrie 2017 la 1:07
  Permalink

  Sa inteleg ca nu ati zburat deloc cu Ryanair pana acum?
  Se facea si inainte, la poarta de imbarcare, trierea bagajelor. Se recupereaza de la banda de bagaje.
  Este o idee buna. Nu vei mai sta cu bagajul la picioare sau in poala, mai ales pe timp de iarna, cand se umple spatiul alocat bagafelor si de imbracamintea groasa!

  Răspunde
  • 7 septembrie 2017 la 19:57
   Permalink

   O singură dată, pe ruta Barcelona – Palma de Mallorca. Un zbor foarte scurt, am scris la vremea aceea opiniile mele aici.

   Din ce înțeleg eu, de acum, pasagerii fără priority boarding vor putea lua în un singur bagaj, în loc de două, cum era până acum. Și obligatoriu pasagerii care nu plătesc prioritatea vor avea bagajele mai mari de mână trimise la cală. Iar asta nu era înainte, deși știu că mai trimiteau din bagaje la cală când nu mai era loc în avion.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *